Yoga Voor Beginners Thuis

Het is tijd om je yogamat tevoorschijn te halen en de unieke mix van fysieke en mentale activiteiten te ervaren die yogabeoefenaars over de hele wereld al duizenden jaren fascineert.

Wil je direct van start met Yoga voor beginners thuis? Spring dan naar de Kindhouding.

Yoga voor beginners thuis
Yoga voor beginners thuis: bijvoorbeeld met de kindhouding

Yoga voor iedereen

Het mooie van yoga is dat je geen yogi of yogini hoeft te zijn om ervan te profiteren. Yoga heeft het vermogen om de geest te kalmeren en het lichaam te versterken, of je nu jong, oud, te zwaar of fit bent. Iedereen kan baat hebben bij yoga, jij dus ook.

Yoga helpt bij:

 • Verminder rugpijn: Wekelijkse yogalessen verhelpen de symptomen van lage rugpijn ongeveer net zo goed als intensieve, frequente stretching-sessies.
 • Verbetering van het evenwicht: Na 10 weken yogalessen hadden atleten, die meededen aan een onderzoek, een beter evenwicht dan een controlegroep atleten die hun gewoonten niet aanpasten.
 • Verminder stress: Van yoga is bewezen dat het zowel mentale nood als de psychologische en fysieke tekenen van stress helpt verminderen in een studie met 72 vrouwen.
 • Van yoga is aangetoond dat het depressie en angst vermindert bij mijnwerkers met chronisch longziekte, zo blijkt uit een studie.

De Kindhouding Yoga

Deze rustgevende pauzestand is een fantastische keuze voor yoga voor beginners thuis. De kindhouding of balasana kan gebruikt worden om te ontspannen en te focussen voordat je begint aan een yoga sessie, maar ook als losstaande oefening.

Je rekt en ontspant je onderrug, heupen, dijen, knieën en enkels. Ondertussen rek en ontspan je zachtjes je ruggengraat, schouders en nek. Je wordt je tijdens de houding bewust van je ademhaling.

 • Doe het: als je een heerlijke zachte stretch in je nek, ruggengraat en heupen wilt.
 • Doe het niet: als je knie- of enkelproblemen hebt. Als je een hoge bloeddruk hebt of zwanger bent.
 • Pas deze oefening aan door je hoofd op een yogakussen of een yogablok te laten rusten. Als je last hebt van je enkels, leg er dan een foamrol of een opgerolde handdoek onder.
 • Concentreer je op het ontspannen van de spieren van de ruggengraat en de onderrug.

Zonnegroet

Een andere veel toegepaste oefening tijdens yoga ochtend routines is de Yoga Zonnegroet. Over de zonnegroet is veel te vertellen. De oefening is een combinatie van verschillende poses die op een natuurlijke manier in elkaar overvloeien.

Yoga en Mindfulness

Je leert je ademhaling op te merken en de manier waarop je lichaam beweegt tijdens de oefeningen. Dit vormt de basis van een relatie tussen lichaam en geest.

Een goed uitgebalanceerde serie yogaoefeningen stelt je in staat om je hele lichaam te scannen terwijl je door de houdingen beweegt, en op te merken hoe je je voelt. Je kunt bijvoorbeeld merken dat een kant van je lichaam anders aanvoelt tijdens een stretch dan de andere, of dat het makkelijker is om op je rechterbeen te balanceren, of dat bepaalde houdingen helpen om je nek te ontlasten.

Dit is hoe yoga fysieke trainingen verandert in hulpmiddelen om bewuster te leren zijn. Het vormt daarmee een basis voor mediteren. Je leert om je bewust te zijn van je houding aan je bureau of tijdens het lopen. Het kan bijvoorbeeld de eerste stap zijn naar het maken van veranderingen die je in staat stellen om gemakkelijker te bewegen en je de hele tijd beter te voelen.

Yoga voor beginners thuis leren

Eenvoudige poses zoals de kindhouding kun je best zelf leren. Zelf heb ik veel plezier van de lessen van Happy With Yoga Academy. Als je serieus bent en je wilt beginnen met Yoga thuis, bekijk dan eens wat ze jou te bieden hebben. Ze hebben een goede cursus Yoga voor beginners thuis.

Conclusie

 • Yoga is voor iedereen
 • Yoga verbetert je gezondheid
 • Yoga vormt de fysieke connectie tussen lichaam en geest

Hey,

Als je dit leuk vond om te lezen en je hebt er wat aan gehad, dan zou ik het enorm waarderen wanneer je het met je vrienden wilt delen.

Hiermee help je me mee de wereld een gezondere plek te maken, één persoon per keer.

Super tof van je,

Frank

Stuur me een bericht met messenger of e-mail

Avitar Frank

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.