TRX Suspension training

Regelmatig naar de sportschool gaan, is voor mij geen optie. Wel dacht ik in het verleden dat de sportschool noodzakelijk was om een goed figuur te krijgen en houden.

En inderdaad is mijn ervaring dat je voor een gezond en sterk lichaam, meerdere dingen moet doen, waaronder fitness of krachttraining.

Met TRX Suspension Training train je je spieren. Sterkere spieren maken dat je meer calorieën verbrandt en dat je er beter uit zien.

TRX Suspension Training op het strand
De Beste Thuis Fitness Set kun je ook makkelijk meenemen naar het strand bijvoorbeeld.

TRX Suspension Training Set

Mogelijk de beste fitness set voor thuis is:

  • Compact
  • Multi functioneel
  • Geschikt voor zowel cardio als krachttraining
  • Gemakkelijk mee te nemen voor als je op reis moet of buiten wilt trainen
  • Betaalbaar

Er werkelijk heel veel verschillende apparaten en sets die je eenvoudig thuis kunt neerzetten en gebruiken, die een lidmaatschap bij een sportschool overbodig maken. Ik heb er heel wat geprobeerd. Een uitgebreid blog over de mogelijkheden is Hoe Kies Je de Beste Thuis Fitness Set.

Druk bankjes met dumbbells en halters, een mini step apparaat, een buikspierwiel en nog meer. Of ik kon er te weinig mee, of het was te lastig meenemen.

Cardio is eigenlijk nooit lastig geweest. Zelfs in kleine ruimtes kun je je hartslag prima flink omhoog helpen. Ik heb daar verschillende HIIT-trainingen voor beschikbaar. Maar voor een compleet fitness programma, heb je ook krachttraining nodig.

“Ik herkende hem eerst niet omdat hij enorm was afgevallen”

Ongeveer 6 jaar geleden kreeg ik een nieuwe stuurman aan boord waar ik een aantal jaar eerder ook al mee gevaren had. Ik herkende hem eerst niet omdat hij enorm was afgevallen. Hij was bezig met een dieet maar trainde ook elke dag. Hij gebruikte een TRX suspension trainer. Dankzij hem heb ik kennis kunnen maken met deze fitness set. Sindsdien heb ik ook een TRX suspension trainer. En dat bevalt me nu al ruim 5 jaar erg goed.

Complete thuis fitness set

TRX staat voor Total Resistance Exercises. Het is een systeem dat je (meestal) ophangt en waarmee je met je lichaamsgewicht een totale lichaamstraining kan doen.

Je kan de verschillende spiergroepen apart trainen, maar eigenlijk is voor iedere oefening een gecombineerde spieractiviteit nodig. De belasting van de spieren kun je variëren door je positie te veranderen.

Groot voordeel is dat je bij iedere vorm van de TRX Suspension Training je kernspieren gebruikt. Ik train mijn core nog steeds apart op de ‘rust’ dagen, maar meet een TRX Suspension Training, train je ze altijd.

Het systeem is klein en licht en zeer gemakkelijk mee te nemen naar buiten of op reis. In mijn geval, als zeevarende, makkelijk aan boord mee te brengen. Een kleine ruimte, met 2 vierkante meter vloeroppervlak en een deur om de trainer achter te haken is voldoende om die ruimte om te toveren in een volledige home fitness ruimte.

Buiten trainen

Het enige dat je nodig hebt om de TRX-trainer te kunnen gebruiken, is een sterk en hoog genoeg ankerpunt. Aan boord kan ik de set gemakkelijk ophangen aan een dek boven me en in de frisse zeelucht een training doen.

Maar ook als ik thuis ben, en ga hardlopen in het park, gebruik ik de TRX voor het maken van mijn eigen trim parcours. Ik hang hem op aan een boom die mijn gewicht kan dragen en ga rondjes rennen. Iedere keer dat ik langs de TRX kom, doe ik een oefening. Zo wordt de cardio training een cardio fitness training. Dit is ook een van de vijf tips uit mijn blog Hardlopen Is Saai.

TRX-training

Op Skimble, mijn go-to app als het gaat om work-outs, heb ik een TRX-weekprogramma. Je kan de verschillende trainingen daaruit kopiëren en aanpassen aan je eigen niveau en wensen. De training is standaard een tijds gestuurde training, maar je kan dat eenvoudig omzetten in herhalingen, als dat voor jou beter is.

TRX Training set kopen

Mijn TRX training set heb ik via Decathlon gekocht. Ze hebben een prima set die bovendien goedkoop is. Inmiddels is de keus bij Decathlon een stuk groter en verkopen ze ook producten met geavanceerde oprol systemen. Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd, maar het ziet er netjes uit.

Klik op een van de producten als je een TRX set overweegt.


Hey,

Als je dit leuk vond om te lezen en je hebt er wat aan gehad, dan zou ik het enorm waarderen wanneer je het met je vrienden wilt delen.

Hiermee help je me mee de wereld een gezondere plek te maken, één persoon per keer.

Super tof van je,

Frank

Stuur me een bericht met messenger of e-mail

Avitar Frank

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.