Start hier

Hoi, ik ben Frank en ik ben ik echt blij dat je dit leest. Je geeft daar namelijk mee aan dat je je gezondheid serieus neemt, en dat je actie neemt om die te verbeteren.

Of je nu net begint aan een gezonder leven, of dat je een nieuwe verfrissende aanpak zoekt die beter bij je past, ik hoop van harte dat de website je helpt.

Kies hieronder het deel dat het best bij je past, en volg de blogs.

Onder aan ieder blog kun je vragen stellen. Ik beantwoord alles.

Veel plezier, Frank

Klik op de balk waarvan de beschrijving het best bij je past.

De eerste is algemeen, voor als je nog niet weet wat je wilt.

De verbeterde life style sectie heeft vooral te maken met het afleren van slechte gewoontes en het aanleren van goede. Het is belangrijk om de achtergrond van gewoontes te snappen, want je moet mentaal weerbaar worden om de verleidingen van slechte gewoontes te weerstaan. Bovendien gebruik je dezelfde kennis bij het aanleren van nieuwe, goede gewoontes.

Lees deze blogs in de volgorde zoals aangegeven en leer hoe het proces werkt, zodat je het voor jezelf kan toepassen.


Wil je gewicht verliezen of wil je overtollig vet kwijt raken? Gewicht verliezen kan nodig zijn bij bepaalde sporten, maar voor de meeste mensen die willen afvallen geldt dat ze eigenlijk hun overtollige vetreserve willen verminderen.

De route door de blogs vertelt je eerst wat je aan je eten kan doen om afvallen te stimuleren. Je vindt wat je juist wel en juist niet moet eten.
Je vindt tips over hoe je met supplementen kunt zorgen dat je binnen krijgt wat belangrijk voor je is.

Het eindigt met tips om bewegen in je dagelijkse routine op te nemen. Bij elkaar een route die leidt tot een slank en fit lijf.


Je hoofd zit niet tussen je schouders, maar hangt wat naar voren. De bekende ‘nerd nek’. En ook mis je de definitie op je lichaam. Kans is groot dat je aan ‘skinny fat’ lijdt.

Daar is een oplossing voor. Die vereist nieuwe gewoontes. Je zult krachttraining in je routines moeten opnemen.

Maar als je te snel te veel wilt, knal je binnen de kortste keren tegen je limiet aan. Kans is groot dat je er dan mee stopt.

De beste kans tot blijvend succes, wat ik ook gedaan heb, is in kleine stapjes de trainingen uitbreiden. Het gaat om volhouden en doorgaan. Veel van die kleine succesjes bij elkaar maken een eindresultaat waarop je trots mag zijn.


Sta je bovenaan de trap te hijgen of moet je echt even zitten nadat je een sprintje moest trekken om de bus te halen?

Slechte conditie en herstellend vermogen vormen de eerste stap naar een zittend bestaan in de wachtkamers van artsen en ziekenhuizen. Het maakt dat je je snel oud gaat voelen en er ook oud gaat uit zien. De vitaliteit verdwijnt uit je leven met de afname van je conditie en uithoudingsvermogen.

Maar vrees niet, want het is niet te laat. Het maakt niet uit op welk niveau je nu zit, met een goed plan kom je er bovenop.