Over Mij

Over Mij

Wie ben ik

Ik ben Frank Roodenburg. Mijn beroep is kapitein op een zeeschip. Dat heeft niks te maken met sport en gezondheid zou je zeggen. En dat klopt. Het is eerder het tegenovergestelde. Het is een echt 24/7 bestaan zonder vast dagelijks ritme. Regelmaat is er nauwelijks, sportfaciliteiten zijn uitermate beperkt, 8 uur aaneengesloten slapen is haast onmogelijk en het eten is meestal ook niet erg gezond.

Maar mijn behoefte om gezond en fit te blijven is altijd groot gebleven. Daarom ben ik naar mogelijkheden gaan zoeken om een gezond en sportief leven te leiden onder wisselende en vaak lastige omstandigheden. Ik heb me door de jaren enorm verdiept in voeding en beweging. In mijn vrije tijd heb ik cursussen gevolgd voor het geven en opstellen van sportprogramma’s en heb ik actief online onderzoek gedaan naar verschillende diĆ«ten en voedingssupplementen.

Dankzij alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan, kan ik zowel thuis als aan boord gewoontes aan houden waarmee ik in goede conditie blijf. Dat is zo goed gelukt dat meerdere bemanningsleden mijn voorbeeld zijn gaan volgen.

En als dit voor mensen aan boord van zeeschepen werkt, werkt het voor veel meer. Hoeveel mensen zijn er niet die als gevolg van hun werk en gezin niet in staat zijn regelmatig naar de sportschool te gaan. En zeker nu de behoefte aan gezonder leven toeneemt, is er meer vraag naar oplossingen voor mensen in die situatie. Dus, omdat je nog steeds aan het lezen bent, is mijn methode ook geschikt voor jou.

Ik ben ontzettend gemotiveerd om je te helpen met hoe het wel lukt om slank, fit en kerngezond te worden. Hoe je het voor elkaar krijgt om gezond te eten terwijl je regelmatig onderweg de maaltijd gebruikt, dat je uitgerust wakker wordt, dat het geen probleem voor je is om regelmatig aan sportieve beweging te doen. Zelfs voor het stoppen met roken en gewoonte drinken heb ik nuttige en werkende oplossingen. En vooral ook hoe je de veranderingen die je graag door wilt zetten, ook daadwerkelijk volhoudt.