Bootcamp Oefeningen Buiten, show je beste fysiek ooit

Een training, binnen of buiten, moet vooral het gewenste resultaat behalen. Door het leuk en afwisselend te maken, hou je het langer vol en is de kans groot dat het een vaste gewoonte wordt. En als dát lukt, heb je het allerbelangrijkste resultaat behaald, want trainen hoort dan bij jouw manier van leven.

Bootcamp Oefeningen Buiten
Bootcamp Oefeningen Buiten

Je krijgt een gratis bootcamp oefeningen buiten programma van 4 trainingen per week gedurende 7 weken. Het zijn 2 full body workout buiten trainingen per week die gericht zijn op sterker worden en het verkrijgen van je beste postuur ooit. En je krijgt 2 circuittrainingen die gericht zijn op cardio. Dit zijn Hight Intensity Interval Trainingen voor een uitmuntende conditie waarmee je je kinderen (en je buren) zal verbazen.

Aan het eind van de 7 weken heb je een andere fysiek dan nu. Je bent dan zichtbaar sterker en fitter.

Onderdelen van de Bootcamp Oefeningen Buiten

 • Dag 1 Circuittraining buiten met springtouw, slings en bodyweight.
 • Dag 2 Full body workout buiten met weerstandsbanden.
 • Rust.
 • Dag 4 Circuittraining buiten met spring touw, slings en bodyweight.
 • Dag 5 Full body workout buiten met weerstandsbanden.
 • Dag 6 Rust.
 • Dag 7 Rust.

De Full body workout buiten is gericht op spier- en krachtontwikkeling. Voor deze oefeningen gebruiken we de weerstandsbanden. De circuittraining buiten is een HIIT training en is dus gericht op cardio. Voor deze oefeningen gebruiken we de slings met een hoog ankerpunt.

Supersets

De oefeningen worden in de meeste gevallen als supersets uitgevoerd. Het voordeel van goed gekozen supersets is dat je de spieren in de ene oefening belast bij het samentrekken, terwijl je spier in de superset juist belast tijdens het verlengen. Daarmee neemt de tijd onder spanning enorm toe en stimuleer je de spierontwikkeling extra.

De Full body workout is gericht op spier- en krachtontwikkeling. Voor deze oefeningen gebruiken we de weerstandsbanden. De circuittraining van de bootcamp oefeningen buiten is een HIIT-training en is gericht op cardio. Voor deze oefeningen gebruiken we de slings met een hoog ankerpunt.

Progressieve overbelasting en rust

Je lichaam wordt alleen sterker en fitter als het na een training voldoende tijd krijgt om te herstellen. Maar als je je conditie wilt verbeteren, dan moet je telkens iets sneller of langer gaan. Zodra je lichaam gewend is aan een bepaalde beweging, kost het namelijk minder energie en daarmee neemt het effect af.

Pas wanneer je je ideale conditieniveau bereikt hebt, kun je de trainingen wat meer stabiliseren. Want dan is consolideren voldoende.

Dat geldt ook bij de krachttrainingen. Om met weerstandsbanden en slings goed bij te kunnen houden wat je niveau is, moet je volgende gegevens bijhouden in je log:

Bij de TRX / slings:

 • De hoogte van het ankerpunt en de lengte van de TRX.
 • De hoogte van de handgrepen boven de grond.
 • De afstand van je handen of voeten tot het ankerpunt.

Bij weerstandbanden:

 • Welke bandcombinatie je gebruikt hebt.
 • De hoogte van het ankerpunt.
 • De positie van je handen of voeten ten opzichte van het ankerpunt.
 • Eventueel hoe en in welke mate je voorrek gegeven hebt aan de banden.

Wat krijg je als je je inschrijft

 • Iedere week een e-mail met de nieuwe trainingen op printbaar Pdf-formaat.
 • Links naar de trainingen voor de Skimble en ook de Jefit-App.
 • Wekelijks tips en adviezen om van bewegen een vaste gewoonte te maken.
 • Je krijgt tips voor voeding en voedingssupplementen om het gewenste resultaat optimaal te steunen.
 • Je ontvangt een link naar de PAKAMA sporttas, misschien wel de beste “Gym in a Bag” die er is.
 • Je ontvangt een kortingscode voor € 20 korting op de unieke Travel Fitnessmat van Franksport.nl. Geschikt voor buiten, wasbaar en de enige fitness mat geschikt voor een progressieve overbelasting training schema voor TRX en weerstandsbanden.

Voorbeeld bootcamp oefeningen schema

Wat heb je allemaal nodig?

Het belangrijkste van alles wat je nodig hebt, is de goede mind set. Je moet het echt willen en je moet er voor gaan. Zeker tijdens de eerste paar trainingen ga je jezelf flink tegenkomen.

Wat super handig is, is de PAKAMA tas. Ze zeggen het zelf en volgens mij hebben ze daarmee gelijk: het is de beste Gym in a Bag die je kunt vinden. De tas heeft alles wat je nodig hebt om buiten een super workout te doen. Je neemt hem gemakkelijk mee, ook op op vakantie en hij heeft voldoende ruimte voor andere spullen.

Wil je de tas niet kopen, kies dan voor een losse TRX en een betrouwbare set weerstandsbanden met anker. Loop banden zijn interessant (ik gebruik ze ook), maar tube banden met handgrepen en enkelbanden zijn comfortabeler.

Een no-brainer is de unieke franksport.nl travel fitnessmat. Het is de enige fitnessmat met een maatverdeling waarmee je je positie kunt registreren. Dit is de beste manier om de progressieve overbelasting toe te passen met TRX en weerstandsbanden. Als je je inschrijft, kun je de mat met € 20 korting kopen. De kortingscode vind je in de e-mail.

Als laatste in de lijst staat een springtouw. Deze ga je gebruiken als dynamische warming-up. De oefeningen worden in de loop van de weken moeilijker en uitdagender. Dat is goed voor je plezier, evenwicht, coördinatie en je algehele lichamelijke conditie. Ik beloof je dat je kinderen, afhankelijk van hun leeftijd, mee gaan doen.

Wat hou je hier aan over

 • Aan het eind van de 7 weken is het sporten een vaste routine geworden.
 • Je kijkt uit naar de sport dagen en mist het op de rustdagen.
 • Je hebt een zichtbaar beter lichaam. Anderen spreken je daar spontaan over aan.
 • Je hebt een betere conditie.
 • Je slaapt beter.
 • Je hebt minder stress.
 • Je hebt een mooie tint en ziet er gezond uit.

Wat moet je doen voor maximaal profijt

Vul je naam en e-mail in en druk op de knop.

Lees de e-mail die ik je stuur goed door.

Volg de links in de e-mail naar jouw ‘Gym in a Bag’ van PAKAMA en mijn speciale aanbieding.

Speciale actie

Als je besluit mee te doen met de 7 weken bootcamp oefeningen buiten, krijg je een speciale 1-malige aanbieding. Je kunt dan de unieke franksport.nl travel fitnessmat kopen voor slechts € 29,95 in plaats van de normale prijs van € 49,95.

De fitnessmat heeft als enige mat een maatverdeling zodat je precies kunt zien en bijhouden waar je je voeten en handen hebt neergezet of hoever je de weerstandsbanden hebt voorgerekt.

De mat is ideaal om je vooruitgang te meten en de progressieve overbelasting methode toe te passen.

De kortingscode vind je in de eerste e-mail die je na je inschrijving ontvangt.

Veel gestelde vragen

Wat als ik niet alle trainingen kan doen?

Geen probleem als je een keer een training niet kunt doen. Kies bijvoorkeur voor het overslaan van een cardio training. De krachttrainingen hebben meer effect voor je lichaam dan de cardio sessies.

Hoe ontvang ik de trainingen?

De trainingen staan op handig A4-formaat. Je kunt ze printen zodat je makkelijk kunt bijhouden wat je gedaan hebt.
De trainingen heb ik ook aan de Skimble app en Jefit toegevoegd, maar daar moet je lid van worden voordat je ze kunt volgen. Links naar de trainingen zitten ook in de e-mails.
Overigens heb ik geen financieel belang bij het gebruik van deze apps, sterker nog, ik betaal er zelf ook voor. Het is een laag maandelijks bedrag voor een uitstekende app.

Moet ik per se de PAKAMA tas kopen?

Nee, dat hoeft niet. Om mijn oefeningen 1-op-1 te kunnen volgen, heb je een TRX set nodig, een springtouw en weerstandsbanden. De kwaliteit van PAKAMA is erg goed en biedt mij de zekerheid dat het niet stuk gaat terwijl ik het materiaal vol belast. Een fijn gevoel.
Bovendien biedt de tas nog meer mooie spullen en is hij gemaakt van waterdicht materiaal.


Hey,

Als je dit leuk vond om te lezen en je hebt er wat aan gehad, dan zou ik het enorm waarderen wanneer je het met je vrienden wilt delen.

Hiermee help je me mee de wereld een gezondere plek te maken, één persoon per keer.

Super tof van je,

Frank

Stuur me een bericht met messenger of e-mail

Avitar Frank

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.